Albinita

/ / Modificat: 2014-01-22
Albinita

Prajitura albinita este o prajitura cu foi fragede, in compozitia carora intra mierea de albine.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

Blat

400 g faina alba

1 ou

150 g zahar

30 g unt

2 linguri miere de albine (incalzita)

2,5 linguri lapte

1 lingurita bicarbonat

Crema

170 g unt

1 plic vanilie

200 g zahar

250 ml lapte

2 linguri gris

1 gem de caise

Glazura

3 linguri apa

3 linguri zahar

2 linguri cacao

25 g unt

100 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Freaca oul cu zaharul si untul, dupa care adauga mierea, laptele si bicarbonatul. Amesteca totul pe aburi pana se ingroasa.

Ia compozitia de pe aburi si toarna faina treptat. Imparte compozitia obtinuta in 4 parti si intinde cu multa faina. Pune foile la foc iute pe dosul tavii unse cu grasime si presarata cu faina.

Pentru crema trebuie sa mixezi untul cu vanilia si zaharul pana se face spuma. Separat, fierbe laptele cu grisul si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit, se amesteca cu untul.

Pentru glazura fierbe totul pe foc mic, pana se ingroasa compozitia.

Unge prima foaie cu jumatate din crema, al doilea blat cu gem, al treilea cu restul de crema, in timp ce al patrulea blat il ungi cu glazura.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Desert Prajituri

Articole recomandate

Citeste si despre