Alcazar este o reteta dulce delicioasa, cu un mix senzational de texturi, dar reprezinta si o bomba calorica, care trebuie savurata cu mare grija!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
9 oua
540 g zahar
540 g nuca macinata
400 g unt (doua pachete)
5-6 linguri de cacao
esenta de vanilie
suc de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
ciocolata neagra + putin lapte
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma cu un varf de cutit de sare. Adauga treptat jumatate din cantitatea totala de zahar, pana se formeaza o compozitie ca pentru bezea si apoi adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat si nuca.
Din aceasta compozitie, trebuie sa coci doua foi in tavi tapetate cu unt si faina.
Intre timp, pregateste crema, batand galbenusurile cu restul de zahar, intr-o cratita aflata la bain-marie. Las-o pana cand se ingroasa. Lasa apoi compozitia sa se raceasca. Adauga untul, frecat spuma in prealabil, in crema de galbenus. Pune si putina zeama de lamaie, si, daca mai ai prin casa, o mana de nuci macinate.
Imparte crema astfel incat sa umpli cele doua foi de prajitura si sa-ti ramana putina si pentru a intinde un strat pe deasupra.
Topeste ciocolata neagra, cu putin lapte, si adaug-o pe deasupra prajiturii, apoi da-o la rece.