Aluatul de placinta se poate folosi pentru umpluturi dulci sau sarate, in functie de preferinta.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
250 g unt sau margarina
350 g faina
1 praf de sare
70 ml apa
zeama de la o lamaie (doar pentru umpluturi dulci)
Mod de preparare
Pentru aluat pentru placinta trebuie sa cerni faina, apoi lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare.
Untul il incorporezi in faina, adaugi amestecul obtinut din apa, zeama de lamaie, sare si intinzi o foaie subtire.
O prima foaie se coace pe trei sferturi la foc iute, adauga umplutura (branza, dovleac, mere, fructe de padure) si acoperi cu o a doua foaie. Se introduce din nou in cuptor la foc iute, la inceput pana prinde o crusta rumenie, dupa care se regleaza temperatura la foc mediu (180 de grade).
Tipul bucatariei
Internationala