Unul din aluaturile de baza din patiserie, aluatul frantuzesc se prepara destul de simplu daca stii cateva trucuri.
Foto: gmp-expertise.com
Timp preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
500 g faina
2 pliculete drojdie
100 g zahar
1 lingurita sare
300 ml lapte caldut
350 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare
Framanta toate ingredientele (cu exceptia untului) cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi lasa aluatul la dospit, circa 2 ore. Trebuie sa tii aluatul la loc ferit de curent, acoperit cu un prosop de bumbac.
Intinde aluatul sub forma de dreptunghi, iar in centrul acestuia pune untul, care trebuie intins ca o foaie la randul sau. Inchide aluatul sub forma de plic, apoi impacheteaza-l in trei si lasa-l la rece 30 de minute.
Scoate aluatul si intinde-l din nou sub forma de foaie, apoi repeta operatiunea de pliere in trei si mai da-l la rece inca 30 de minute. Pentru a treia oara, intinde aluatul in foaie, impatureste-l, apoi lasa-l la frigider pana a doua zi.
Foloseste aluatul cu umplutura dulce sau sarata, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala