Amandine

/ / Modificat: 2012-06-26
Amandine

Daca ti-e dor de amandine, una din cele mai bune prajituri ale copilariei, poti pregati chiar tu aceasta reteta.

Foto: deeafildan.blogspot.ro

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Blat

15 oua

15 linguri zahar

11 linguri faina

4 linguri cacao

zahar vanilat

Crema

500 g ciocolata

500ml frisca lichida

150 g zahar

1 esenta rom

Sirop

300 g zahar

300 ml apa

2 linguri cacao

esenta de rom

Glazura

1 kg zahar

500 ml apa

100 g sau miere

4 linguri cacao

Mod de preparare

Pregateste un blat de cacao, pe care il pui la copt intr-o tava (36/36 cm) tapetata cu hartie de copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.

Lasa blatul la racit, apoi taie-l pe orizontala, in doua parti egale.

Pregateste un sirop din apa, zahar, cacao si esenta de rom.

Pentru crema, topeste la bain-marie ciocolata, frisca si zaharul. Lasa apoi aceasta compozitie la congelator, 30 de minute. Mixeaza crema racita, pana obtii o spuma aerata.

Insiropeaza primul blat de prajitura, acopera-l cu crema de ciocolata, apoi aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Insiropeaza-l si pe acesta.

Acopera amandina cu o glazura obtinuta din sirop fiert de zahar, apa, miere si cacao.

Portioneaza amandina si las-o la rece, de seara pana dimineata.

Taguri Prajituri Ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre