Arroz Doce este o reteta traditional portugheza, pe baza de orez, si este unul dintre cele mai delicioase deserturi ale lor!
Foto: aldenteblog.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
200 g orez
500 ml lapte caldut
250 g zahar
6 oua
2 linguri de faina
2 lamai
60 g unt (la temperatura camerei)
100 g migdale fara coaja
sare de mare
Mod de preparare
Fierbe orezul in apa cu sare, aproximativ 20 de minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce a fiert, scurge-l de apa si pune-l intr-o alta craticioara, adaugand peste el laptele caldut si cateva bucati de coaja de lamaie. Craticioara trebuie sa fie suficient de mare, incat laptele sa acopere tot orezul de pe fund.
Lasa-l pe foc mic, amestecand continuu, pana cand orezul absoarbe laptele, cam un sfert de ora. Lasa-l sa se raceasca si scoate si cojile de lamaie.
Prajeste, separat, migdalele intr-o tigaie si apoi marunteste-le la blender.
Separa galbenusurile de albusuri.
Amesteca orezul cu zaharul, untul, coaja rasa de lamaie si galbenusurile. Amesteca bine ingredientele cu ajutorul mixerului.
Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in amestec.
Unge un vas de iena cu unt, pune compozitia in ele si asaza-l intr-un vas cu apa, care atinge 3 cm. Baga-l la cuptor, la foc mic, 25-30 de minute.