Baigli cu mac

/ / Modificat: 2012-06-22
Baigli cu mac

Baigli cu umplutura de mac este un desert extrem de apreciat in zona Ardealului, dar reteta este foarte raspandita pe intreg teritoriul romanesc.

Foto: retete-de-mancare.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

Aluat

400 g faina

200 g unt

40 g zahar

5 g drojdie

2 galbenusuri

100 ml lapte

1 praf de sare

Umplutura

100 g unt

4-5 linguri zahar

100 g mac

Finisare

1 galbenus ou

2 linguri lapte

2 linguri zahar tos

Mod de preparare

Freaca drojdia cu zaharul, pana cand observi ca drojdia se lichefiaza.

Pune intr-un vas incapator galbenusurile, amesteca-le cu zaharul, sarea si laptele. Adauga untul topit si faina, apoi amesteca totul cu drojdia. Framanta aluatul bine, pana devine omogen si nelipicios.

Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura de mac. Amesteca untul, tinut la temperatura camerei cu zaharul, macul si, optional, stafide.

Scoate aluatul din frigider, imparte-l in trei parti egale, pe care le intinzi sub forma dreptunghiulara.

Intinde umplutura peste aceste foi de aluat, apoi ruleaza totul in forma de sul. Pune prajiturile in tavi de chec si unge-le cu galbenus amestecat cu lapte. Presara deasupra putin zahar si da totul la copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.

Taguri Mac

Articole recomandate

Citeste si despre