Prajitura baigli se pregateste dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac si poate avea diverse umpluturi, cum ar fi cea de nuca sau mac.
Foto: woren.ro
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
Aluat
400 g faina
200 g unt
40 g zahar
5 g drojdie
2 galbenusuri
100 ml lapte
1 praf de sare
Umplutura
300 g nuca
100 g zahar
100 ml lapte
50 g stafide
Finisare
1 galbenus ou
2 linguri zahar
Mod de preparare
Freaca drojdia cu zaharul, pana drojdia se lichefiaza.
Pune intr-un vas incapator galbenusurile, amesteca-le cu zaharul, sarea si laptele. Adauga untul topit si faina, apoi amesteca totul cu drojdia. Framanta aluatul bine, pana devine omogen si nelipicios.
Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura de nuca. Fierbe laptele cu zaharul, apoi toarna-l peste nuca si amesteca totul cu stafidele.
Scoate aluatul din frigider, imparte-l in trei parti egale, pe care le intinzi sub forma dreptunghiulara.
Intinde umplutura peste aceste foi de aluat, apoi ruleaza totul in forma de sul. Pune prajiturile in tavi de chec si unge-le cu galbenus. Presara deasupra putin zahar si da totul la copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.
Tipul bucatariei
Romaneasca