Baigli cu nuca

/ / Modificat: 2012-06-22
Baigli cu nuca

Prajitura baigli se pregateste dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac si poate avea diverse umpluturi, cum ar fi cea de nuca sau mac.

Foto: woren.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

Aluat

400 g faina

200 g unt

40 g zahar

5 g drojdie

2 galbenusuri

100 ml lapte

1 praf de sare

Umplutura

300 g nuca

100 g zahar

100 ml lapte

50 g stafide

Finisare

1 galbenus ou

2 linguri zahar

Mod de preparare

Freaca drojdia cu zaharul, pana drojdia se lichefiaza.

Pune intr-un vas incapator galbenusurile, amesteca-le cu zaharul, sarea si laptele. Adauga untul topit si faina, apoi amesteca totul cu drojdia. Framanta aluatul bine, pana devine omogen si nelipicios.

Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura de nuca. Fierbe laptele cu zaharul, apoi toarna-l peste nuca si amesteca totul cu stafidele.

Scoate aluatul din frigider, imparte-l in trei parti egale, pe care le intinzi sub forma dreptunghiulara.

Intinde umplutura peste aceste foi de aluat, apoi ruleaza totul in forma de sul. Pune prajiturile in tavi de chec si unge-le cu galbenus. Presara deasupra putin zahar si da totul la copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Nuca

Articole recomandate

Citeste si despre