Batoanele cu seminte si zahar brun facute in casa reprezinta unele dintre cele mai sanatoase si energizante gustari sau deserturi pe care le poti savura in sezonul rece. Incearca o reteta simpla si rapida, preparata din doar cateva ingrediente.
Timp de preparare
20 min. + 2 ore (racire)
Dificultate
usor
Ingrediente
10 linguri susan
4 linguri miez de floarea soarelui
2 linguri nuci maruntite
10 linguri zahar brun
Mod de preparare
Prajeste semintele intr-o tigaie fara ulei sau baga-le la cuptor, intr-o tava. Pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l sa se topeasca si sa se caramelizeze, la foc mic. Adauga toate semintele in momentul in care este caramelizat.
Amesteca riguros, apoi rastoarna totul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde compozitia cu o spatula, pana cand ramane o fasie groasa de 1.5 cm. Las-o sa se raceasca si intareasca bine, apoi taie batoanele in bucati dreptunghiulare sau patrate.