Bavaroise este doar un nume sofisticat pentru clasica crema bavareza. Cu o textura fina si delicata, dar extrem de simplu de facut, este un desert savuros pe care merita sa il adaugi in caietul de retete al familiei tale!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
300 ml lapte
300 ml frisca lichida ori smantana dulce
3 galbenusuri
70 g zahar pudra
3 foi de gelatina
1 pastaie de vanilie
75 g ciocolata neagra
Mod de preparare
Lasa foile de gelatina la inmuiat, conform instructiunilor de pe ambalaj. Fierbe laptele impreuna cu pastaia de vanilie, apoi lasa-l sa se raceasca treptat, pentru ca aromele sa se amestece mai bine. Bate galbenusurile cu zaharul pudra intr-un bol, pana se albesc.
Inainte ca laptele sa se raceasca complet, scoate pastaia si toarna-l peste compozitia de galbenus si zahar, amestecand continuu. Pune amestecul la fiert, la foc mic, pana cand se ingroasa. Opreste focul si lasa crema sa se raceasca putin, apoi adauga gelatina si incorporeaz-o bine prin amestecare continua.
Separa crema obtinuta in doua parti. Topeste ciocolata la bain marie si adaug-o peste o parte din crema. Bate frisca spuma si incorporeaz-o in mod egal in ambele creme. Toarna cremele pe rand in forme si baga-le la frigider cateva ore, inainte de a le servi.