Bavaroise (crema bavareza)

/ / Modificat: 2014-10-23
Bavaroise (crema bavareza)

Bavaroise este doar un nume sofisticat pentru clasica crema bavareza. Cu o textura fina si delicata, dar extrem de simplu de facut, este un desert savuros pe care merita sa il adaugi in caietul de retete al familiei tale!

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

  usor

Ingrediente

300 ml lapte

300 ml frisca lichida ori smantana dulce

3 galbenusuri

70 g zahar pudra

3 foi de gelatina

1 pastaie de vanilie

75 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Lasa foile de gelatina la inmuiat, conform instructiunilor de pe ambalaj. Fierbe laptele impreuna cu pastaia de vanilie, apoi lasa-l sa se raceasca treptat, pentru ca aromele sa se amestece mai bine. Bate galbenusurile cu zaharul pudra intr-un bol, pana se albesc.

Inainte ca laptele sa se raceasca complet, scoate pastaia si toarna-l peste compozitia de galbenus si zahar, amestecand continuu. Pune amestecul la fiert, la foc mic, pana cand se ingroasa. Opreste focul si lasa crema sa se raceasca putin, apoi adauga gelatina si incorporeaz-o bine prin amestecare continua.

Separa crema obtinuta in doua parti. Topeste ciocolata la bain marie si adaug-o peste o parte din crema. Bate frisca spuma si incorporeaz-o in mod egal in ambele creme. Toarna cremele pe rand in forme si baga-le la frigider cateva ore, inainte de a le servi.

Articole recomandate

Citeste si despre