Bezelele moi (marshmallows) sunt dulciuri gumate specifice americanilor care au patruns din ce in ce mai mult in cultura noastra gastronomica. Desi multa lume prefera sa le cumpere, acestea se pot face si in casa, din cateva ingrediente simple!
Timp de preparare
30 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
375 g zahar
120 ml apa
9 foite de gelatina incolora
4 albusuri de la oua mari
1 1/2 fiole de esenta de vanilie
45 g amidon alimentar
45 g zahar pudra
Mod de preparare
Amesteca zaharul pdura cu amidonul si cerne amestecul, prin sita, apoi toarna-l pe fundul unei tavi pe care asezi, in prealabil, hartie de copt.
Separat, bate albusurile spuma bine, cu putina sare. Pune zaharul cu apa pe foc, pana cand se topeste si amestecul devine ca un sirop.
Separat, pune foitele de gelatina la inmuiat in putina apa si lasa-le cateva minute. Pune bolul cu gelatina pe o suprafata calda (dar nu pe foc) pentru ca gelatina sa se dizolve si amesteca bine.
Pune esenta de vanilie si gelatina in spuma de albus si amesteca totul cu mixerul. Apoi, in timp ce mixerul merge, adauga treptat siropul fierbinte de zahar si amesteca aproximativ 15 minute.
Toarna compozitia in tavile pregatite si lasa-le peste noapte sa se intareasca.