Biscotti cu alune si ciocolata

/ / Modificat: 2012-07-26
Biscotti cu alune si ciocolata

Biscotti cu alune si ciocolata se pastreaza cateva saptamani, in cutii metalice.

Foto: natanyap.fatcow.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

200 g ciocolata neagra

1 lingura unt

150 alune

125 g zahar

280 g faina

1 plic praf de copt

1 esenta rom

25 ml cafea

Mod de preparare

Prajeste alunele usor, apoi da-le deoparte.

Rupe ciocolata, apoi pune-o la topit la bain marie. Amestec-o cu untul topit.

Separat, mixeaza ouale cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Adauga compozitia de ciocolata, esenta de rom, cafeaua, faina, praful de copt si nucile prajite.

Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.

Formeaza din acest aluat 3 suluri, cu dimetru de circa 3 centimetri, apoi pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt si coace-le circa 25 de minute.

Lasa rulourile la racit, apoi taie-le in felii groase de 1 centimetru. Pune-le din nou la copt, dar numai pentru 10 minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Biscuiti

Articole recomandate

Citeste si despre