Biscotti cu alune si ciocolata se pastreaza cateva saptamani, in cutii metalice.
Foto: natanyap.fatcow.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
200 g ciocolata neagra
1 lingura unt
150 alune
125 g zahar
280 g faina
1 plic praf de copt
1 esenta rom
25 ml cafea
Mod de preparare
Prajeste alunele usor, apoi da-le deoparte.
Rupe ciocolata, apoi pune-o la topit la bain marie. Amestec-o cu untul topit.
Separat, mixeaza ouale cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Adauga compozitia de ciocolata, esenta de rom, cafeaua, faina, praful de copt si nucile prajite.
Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute.
Formeaza din acest aluat 3 suluri, cu dimetru de circa 3 centimetri, apoi pune-le la copt, intr-o tava cu hartie de copt si coace-le circa 25 de minute.
Lasa rulourile la racit, apoi taie-le in felii groase de 1 centimetru. Pune-le din nou la copt, dar numai pentru 10 minute.
Tipul bucatariei
Internationala