Biscuitii cu vin si anason se pregatesc foarte usor si sunt potriviti atat la micul dejun, cat si ca gustare, intre mese.
Foto: foodtoglow.wordpress.com
Timp de preparare
180 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
0,5 kg faina
140 ml vin (alb)
125 g ulei
200 g zahar pudra
1 lingurita anason macinat
1 lingurita praf de copt
100 g zahar tos
Mod de preparare
Amesteca faina cu praful de copt, adauga in mijlocul acesteia vinul, uleiul, anasonul si zaharul.
Framanta pana obtii un aluat compact, elastic. Daca simti la mana ca mai este nevoie, mai adauga 2-3 linguri de vin.
Lasa aluatul la frigider, minim 30 de minute, apoi intinde-l in foaie groasa de 1 cm si taie-i cu forma speciala de biscuiti.
Tavaleste biscuitii prin zaharul tos, apoi aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pune biscuitii la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.
Trucuri
Poti inlocui vinul alb cu vin rosu, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala