Blatul de tarta se pregateste dintr-un aluat nisipos, pe baza de unt sau margarina.
Foto: rawfish.com
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pachet unt
2 galbenusuri ou
1 lingura zahar
1 praf de sare
faina cat cuprinde (aproximativ 300 g)
Mod de preparare
Se lasa untul la temperatura camerei, apoi se taie in bucati mici, se amesteca cu zaharul si cele doua galbenusuri de ou, pana obtii o consistenta spumoasa (poti folosi mixerul).
Separat, amesteci faina cernuta cu un praf de sare, apoi omogenizezi compozitia anterioara cu faina.
Aluatul se da la rece pentru aproximativ o ora.
Dupa ce aluatul a stat la frigider perioada recomandata, se intinde o foaie potrivit de groasa, pe o suprafata infainata, se pregateste o tava de tarta, unsa cu putin unt si captusita cu faina (desi nu e absolut necesar, intrucat aluatul are deja in compozitie unt si nu se va lipi).
Se pune foaia in tava, se intinde cu atentie, apoi se inteapa cu o furculita, pentru ca la copt sa nu existe riscul ca aluatul sa se umfle si sa se ridice inestetic din tava. Eventual, se poate pune o hartie de copt cu boabe de fasole peste ea.
Se da totul la cuptor pentru aproximativ 20- 25 minute, la foc mediu, altfel exista riscul sa se rumeneasca prea tare.
Tipul bucatariei
Internationala