Bomboanele cu migdale sunt cele mai rapide, hranitoare si gustoase deserturi pe care le poti prepara pentru cei dragi. Nu necesita coacere sau pregatire elaborata, de aceea sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara!
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
150 g migdale macinate
4-5 linguri miere
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita esenta rom
coaja si zeama de la o lamaie
150 g ciocolata de menaj sau fulgi de nuca de cocos (dupa preferinta)
Mod de preparare
Amesteca migdalele macinate cu miere, rom, scortisoara, coaja si zeama de lamaie. Lasa amestecul sa se "odihneasca" vreo 15 minute. Formeaza mingiute din aluat si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara.
Pune intr-un vas nuca de cocos sau topeste ciocolata la bain marie. Tavaleste bomboanele prin glazura sau decorul preferat (sau prin amandoua) si asaza-le, la rand, pe un platou.
Daca le-ai tavalit prin ciocolata topita, pune-le la scurs pe un grilaj, pana cand se intaresc, inainte de a le aseza pe platou.