Bomboanele cu nuci sunt foarte aromate si contin numai ingrediente sanatoase.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
200 g ciocolata menaj
2 galbenusuri
100 g miere
300 g nuci macinate
150 g unt
100 g alune
alune tocate, cacao, zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare
Topeste ciocolata la bain marie, adauga apoi untul si amesteca energic, pana ce untul se incorporeaza complet. Adauga galbenusurile, mierea, nuca macinata.
Lasa compozitia la racit, circa 30 de minute, apoi modeleaza bomboanele, cu palmele umede. In mijlocul fiecarei bomboane pune cate-o aluna.
Tavaleste bomboanele prin alune tocate grosier, cacao sau zahar pudra, dupa preferinta.
Trucuri
Tine bomboanele la frigider minim 2 ore inainte de servire.
Poti sa aromatizezi compozitia pentru aceste bomboane cu putin lichior de migdale, de tip Amaretto.
Tipul bucatariei
Internationala