Bomboanele de ciocolata sunt adorate deopotriva de cei mari si cei mici.
Timp de preparare
30 minute + 4 ore (uscare)
Dificultate
Usor
Ingrediente
200 g ciocolata menaj
2 oua
100 g zahar tos
300 g migdale macinate
5 g scortisoara
5 g extract vanilie
50 g faina
50 g zahar pudra/ cacao/ fistic maruntit (decor)
Mod de preparare
Amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Rade ciocolata si adaug-o peste aceasta compozitie. Amesteca totul foarte bine.
Adauga, pe rand, scortisoara, vanilia, faina si migdalele. Aseaza pasta obtinuta intr-o folie de plastic si pune-o la rece, minim o ora.
Formeaza bomboane de marimea unei nuci din compozitia pregatita. Da-le prin zahar pudra, cacao sau fistic, apoi pune bomboanele la uscat pe o tava tapetata cu hartie de copt, circa 4 ore. Da tava la cuptor, circa 10 minute, apoi lasa bomboanele la racit.
Trucuri
Pastreaza bomboanele la rece, in frigider.
Tipul bucatariei
Internationala