Bomboane de ciocolata

/ / Modificat: 2012-07-25
Bomboane de ciocolata

Bomboanele de ciocolata sunt adorate deopotriva de cei mari si cei mici.

Timp de preparare

30 minute + 4 ore (uscare)

Dificultate

Usor

Ingrediente

200 g ciocolata menaj

2 oua

100 g zahar tos

300 g migdale macinate

5 g scortisoara

5 g extract vanilie

50 g faina

50 g zahar pudra/ cacao/ fistic maruntit (decor)

Mod de preparare

Amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Rade ciocolata si adaug-o peste aceasta compozitie. Amesteca totul foarte bine.

Adauga, pe rand, scortisoara, vanilia, faina si migdalele. Aseaza pasta obtinuta intr-o folie de plastic si pune-o la rece, minim o ora.

Formeaza bomboane de marimea unei nuci din compozitia pregatita. Da-le prin zahar pudra, cacao sau fistic, apoi pune bomboanele la uscat pe o tava tapetata cu hartie de copt, circa 4 ore. Da tava la cuptor, circa 10 minute, apoi lasa bomboanele la racit.

Trucuri

Pastreaza bomboanele la rece, in frigider.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Bomboane Ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre