Branzoaicele sau poalele-n brau abia scoase din cuptor sunt niste placintele cu branza de vaci delicioase atunci cand nu ai idee ce sa mananci rapid si gustos!
Foto: bucatareselevesele.ro
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru aluat
600 g faina
2 oua
4 linguri rase de zahar
40 g drojdie
300 ml apa
1 1/2 linguri de ulei
sare
Pentru umplutura
400 g branza de vaci
2 oua mari
coaja de lamaie rasa
2-3 linguri de zahar (dupa gust)
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
In prima faza, trebuie sa prepari aluatul pentru a-l lasa la crescut. Pune faina intr-un castron, adauga ouale, zaharul, drojdia, uleiul si toarna treptat apa, pana se obtine un aluat destul de tare.
Lasa-l la crescut cam 15 minute.
Separat, intr-un castron, amesteca ingredientele pentru umplutura.
Imparte aluatul in atatea parti cate branzoaice vrei sa faci. Apoi intinde fiecare bucata un pic, pune umplutura in mijloc si impacheteaza foile, aducand marginile deasupra umpluturii, una peste alta, pana se lipesc.
Incinge bine cuptorul, pune branzoaicele intr-o tava unsa si presara zahar tos pe deasupra fiecareia.
Baga-le in cuptor si lasa-le la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Tipul bucatariei
romaneasca