Briosele se pot servi langa o cafea aburinda sau un ceai aromat. Desi aceste prajiturele cunosc o multime de adaptari si sunt extrem de versatile, de aceasta data iti sugeram sa iti indrepti atentia asupra unei retete simple.
Foto: betterbaking.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
200 g faina cu agent de crestere
50 g zahar brun
1 ou
120 g iaurt de banane
50 ml lapte degresat
2 banane coapte
100 g zmeura
Mod de preparare
Incinge cuptorul si lasa-l la temperatura de 180 de grade.
Mixeaza oul cu iaurtul, laptele degresat si bananele facute piure. Adauga zaharul si amesteca totul pana se dizolva zaharul.
Toarna faina cernuta si amesteca pana cand aluatul devine omogen. La final, incorporeaza zmeura usor.
Pune aluatul in formele de briose, tapetate cu hartiute speciale.
Da tava la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.
Nu trebuie sa umpli formele de briose cu aluat, deoarece la copt acestea mai cresc.
Probeaza daca briosele sunt gata cu ajutorul unei scobitori.
Tipul bucatariei
Internationala