Daca esti in cautarea unui desert delicios, usor de preparat si plin de beneficii pentru sanatate, aceste briose cu catina sunt alegerea perfecta! Catina, cunoscuta pentru continutul sau ridicat de vitamina C si antioxidanti, adauga un gust acrisor placut, care se potriveste de minune cu dulceata aluatului pufos. Aceasta reteta simpla te va ajuta sa obtii briose aromate, perfecte pentru micul dejun, gustare sau chiar un rasfat sanatos alaturi de o ceasca de ceai. Incearca-le si bucura-te de savoarea lor unica!
Briose cu catina
Ingrediente:
-
1 ou
-
50 g zahar
-
50 g unt topit
-
Un praf de sare
-
1 lingurita praf de copt
-
2 linguri lapte
-
100 g catina
-
150 g faina
Mod de preparare:
-
Preincalzirea cuptorului – Seteaza cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu hartii speciale.
-
Prepararea compozitiei – Intr-un bol, bate oul cu zaharul pana devine spumos.
-
Adaugarea ingredientelor lichide – Incorporeaza untul topit si laptele, amestecand bine.
-
Ingredientele uscate – Separat, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Adauga treptat peste compozitia lichida, amestecand usor.
-
Adaugarea catinei – Paseaza usor boabele de catina (optional) sau adauga-le intregi in aluat. Amesteca usor pentru a le distribui uniform.
-
Coacerea – Toarna compozitia in formele de briose, umplandu-le aproximativ 3/4. Coace timp de 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.
-
Racirea si servirea – Lasa briosele sa se raceasca in tava 5 minute, apoi scoate-le pe un gratar. Se pot servi ca atare sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Sursa: www.sodelicious.ro
Sursa foto: freepik