Briosele cu ciocolata sunt adorate deopotriva de cei mari si cei mici, iar in weekend iti poti rasfata familia cu aceste prajiturele delicioase.
Foto: koshercookingforordinarypeople.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
100 ml ulei de floarea soarelui
175 g zahar
175 g faina
2 g bicarbonat
40 grame cacao
100 grame ciocolata tocata
125 g amidon
1 mar ras
3 oua
50 ml lapte
Optional, pentru glazura
100 g ciocolata neagra
1 lingura unt
1 lingura lapte
Mod de preparare
Intr-un bol amesteca zaharul, faina, bicarbonatul, cacao, amidonul, marul ras si ciocolata maruntita.
In alt bol, pune un ou si 2 galbenusuri, adauga apoi uleiul si laptele. Adauga compozitia lichida peste compozitia cu faina. Amesteca bine.
Bate albusurile pana obtii o spuma. Incorporeaza un sfert din albusuri in amestec. Adauga apoi si restul de albus si amesteca usor, pana se incorporeaza frumos.
Toarna compozitia intr-o tava de briose, tapetata cu hartiute de copt.
Da la cuptorul incins si lasa timp de 40 de de minute.
Trucuri
Serveste briosele simple, pudrate cu zahar sau chiar cu glazura de ciocolata.
Pentru glazura, topeste la microunde o ciocolata neagra cu unt si lapte. Amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena.
Tipul bucatariei
Internationala