Nu lasa sa treaca vara, fara sa fi pregatit cat mai multe deserturi delicioase cu fructe! Iata reteta de briose cu cirese!
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pachet unt (200 g)
200 g faina
200 g zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 varf cutit sare
200 g cirese, fara samburi
100 g zahar pudra, pentru decor
Mod de preparare
Amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o compozitie aerata.
Incorporeaza ouale, unul cate unul, adauga sarea si faina amestecata cu praful de copt.
Separat, ciresele fara samburi trebuie lasate sa se scurga de zeama, apoi le incorporezi in compozitia anterioara.
Lasa aluatul la odihnit, timp in care pregatesti formele de briose, tapetandu-le cu hartiute speciale sau cu ulei si faina.
Adauga aluatul in formele tapetate, apoi da-le la copt, circa 20 de minute.
Lasa briosele la racit, apoi scoate-le din tava si pudreaza-le cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala