Briosele cu dovleac sunt gustoase si sanatoase, potrivite pentru micul-dejun.
Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: Mediu
Ingrediente
200 g unt
200 g zahar
2 oua
1 dovlecel mare
1 mar
200 g faina
sare
2 g praf de copt
5 g scortisoara
60 g nuci tocate
80 g stafide
Mod de preparare
Intr-un bol amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adauga pe rand ouale, amestecand bine.
Rade dovlecelul si marul si stoarce bine pentru a inlatura toata apa. Adauga apoi in compozitia cu zahar si unt.
In alt bol amesteca faina, sarea, praful de copt si scortisoara. Adauga si compozitia cu dovlecel. Amesteca bine. Incorporeaza nucile si stafidele.
Pune aluatul in formele de briose, tapetate cu hartiute speciale.
Da tava la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.