Budinca de biscuiti este un desert ieftin si rapid, care se pregateste cu minim de efort.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g biscuiti simpli
1 l lapte
2 oua
2 linguri faina
6 linguri zahar
1 lingura cacao
1 plic zahar vanilat
3 linguri gem de caise sau prune
Mod de preparare
Marunteste biscuitii, apoi adauga peste acestia jumatate din cantitatea de lapte, fiert si aromat cu zahar vanilat.
Separat, pregateste o crema din restul de lapte ramas, doua galbenusuri de ou, doua linguri de faina si patru linguri de zahar.
Bate albusurile cu doua linguri de zahar si cacao. Asaza intr-un vas termorezistent straturi alternative de biscuiti, crema si albusuri.
Pune budinca la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute, pana observi ca are o culoare usor aramie.
Serveste budinca usor racita, cu gem alaturi.