Budinca din branza de vaci este o reteta simpla si delicioasa, care este pe placul multor copii mici. Este un desert foarte sanatos si gustos, apreciat de toti membrii familiei.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
300 g branza de vaci
1 ceasca de lapte
3 linguri de gris
100 g zahar
3 oua
stafide
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un cubulet mic de unt
Mod de preparare
Intr-un bol mai maricel, amesteca branza cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, stafidele si laptele. Intr-un vas separat, bate ouale si incorporeaza-le treptat in compozitie.
Unge un vas de yena, suficient de mare, cu unt si toarna compozitia. Incinge bine cuptorul, apoi baga budinca la copt, la foc potrivit, timp de maximum 30 de minute.
Trucuri
Budinca se poate servi atat rece, cat si calda. Este si mai delicioasa daca este servita in combinatie cu orice tip de dulceata.