Budinca de branza de vaci

/ / Modificat: 2012-11-29
Budinca de branza de vaci

Budinca de branza de vaci este un desert gustos, care se poate regasi in alimentatia celor mici.

Foto: dessert.net.au

Timp de preparare

45 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

750 g branza de vaci

100 g unt

2 linguri smantana

1 lingura amidon

3 linguri zahar

100 g stafide

4 oua

coaja rasa de lamaie

1 praf de sare

pesmet (pentru tapetat tava)

Mod de preparare

Amesteca branza de vaci cu zaharul, smantana, sarea si untul incalzit. Adauga apoi coaja rasa de lamaie. In continuare, adauga amidonul si stafidele, dupa care amesteca bine. Pune galbenusurile, unul cate unul, apoi adauga si albusurile batute spuma.

Toarna compozitia intr-o forma tapetata cu pesmet, apoi da-o la copt, la foc mediu, circa 35 de minute, pana devine usor aurie.

Lasa budinca la racit, dupa care serveste-o cu dulceata sau zahar pudra deasupra.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca Branza de vaci

Articole recomandate

Citeste si despre