Budinca de capsune (fragi) este un desert special, pe care il poti pregati primavara, cand apar aceste fructe aromate.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 kg capsuni (fragi)
150 g zahar
1 lamaie
3 albusuri coaja rasa lamaie
1 lingura unt
Mod de preparare
Curata fragii sau capsunile de codite, apoi scurge fructele de apa si mixeaza-le cu ajutorul unui blender. Separat, fierbe zaharul cu apa, pana obtii un sirop gros.
Amesteca piureul de fructe cu siropul de zahar si lasa totul sa se raceasca, circa 15 minute. Adauga peste compozitia de fructe coaja rasa de lamaie si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Toarna compozitia obtinuta intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt. Pune budinca la cuptor, la foc potrivit, circa 15 minute.
Serveste budinca imediat dupa ce ai pregatit-o ca sa nu se lase compozitia.
Tipul bucatariei
Internationala