Budinca de ciuperci este un preparat delicios, pe care il poti pregati pentru cina sau pranz.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
100 g unt
1/2 ceapa alba
200 g cascaval
4 oua
300 ml lapte
200 ml smantana
500 g ciuperci
1/2 legatura verdeata
sare
piper
Mod de preparare
Curata ceapa de coaja, tai-o cubulete mici si pune-o la calit in 50 de grame de unt, pana devine aurie.
Adauga ciupercile taiate felii subtiri si asteapta sa scada zeama pe care acestea o vor lasa in tigaie.
Pune aceasta compozitie intr-un bol incapator, adauga smantana, laptele, faina, galbenusurile de ou si potriveste de gust cu sare si piper.
Separat, bate albusurile, ca pentru bezea.
Incorporeaza albusurile in compozitia anteriora, avand grija sa iti ramana un aluat aerat. Adauga verdeata tocata marunt.
Pune totul intr-o tava termorezistenta, unsa cu restul de unt ramas.
Lasa budinca la copt, la foc mediu, circa 40 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala