Budinca de fainoase este una dintre retetele special adaptate pentru alimentatia copiilor.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
6 linguri orez (sau gris)
500 ml apa
400 ml lapte cald
100 g branza de vaci
40 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1 praf de sare
pesmet
Mod de preparare
Spala orezul in apa rece, apoi pune-l la fiert cu cei 500 de ml de apa. Lasa orezul sa fiarba pana scade apa, apoi mixeaza compozitia cu ajutorul unui blender.
Adauga laptele cald si amesteca totul cu 100 de grame de branza de vaci, unt si galbenusul de ou frecat cu zahar. Presara peste compozitie si un praf de sare, apoi incorporeaza albusul de ou batut spuma.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi lasa budinca la cuptor, pana capata o crusta aurie.
Tipul bucatariei
Internationala