Budinca de fidea cu branza de vaci este un preparat simplu si gustos, care poate fi pregatit ca desert pentru copii.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g fidea
200 g branza de vaci
2 oua
4 linguri zahar tos
50 g stafide
2 linguri smantana
2 linguri unt
coaja rasa de lamaie
vanilie
Mod de preparare
Pune fideaua la fiert in apa clocotita cu sare. Clateste apoi fideaua si scurge-o de apa. Separat, amesteca branza de vaci cu ouale batute, zaharul, smantana, stafidele si aromele.
Adauga compozitia respectiva peste fidea, apoi toarna intreaga compozitie intr-un vas termorezistent.
Da budinca la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute. Serveste budinca calduta, pudrata cu zahar.
Trucuri
Poti inlocui stafidele cu merisoare uscate.
Tipul bucatariei
Internationala