Budinca de franzela cu branza este un desert simplu, cu ingrediente accesibile.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
150 g franzela, curatata de coaja
300 ml lapte
50 g amidon/ faina
100 g unt
300 g branza de vaci
5 oua
1/2 lingurita sare
150 g zahar
50 g stafide inmuiate in rom
50 g merisoare
coaja de lamaie
zahar vanilat
Mod de preparare
Taie franzela in felii potrivit de groase, apoi pune-le la inmuiat in toata cantitatea de lapte rece, pana ce il absoarbe. Compozitia obtinuta va trebui maruntita bine cu ajutorul unei furculite.
Adauga branza de vaci, stafidele si merisoarele inmuiate in rom, zaharul vanilat, untul topit, galbenusurile, faina sarea. Omogenizeaza totul foarte bine.
Bate albusurile spuma tare (ca de bezea), apoi adauga zaharul tos. Toarna spuma de bezea in compozitia de branza si amesteca usor cu un tel. Pune bundinca intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina si pesmet.
Lasa budinca la copt circa 30-40 de minute, la foc mediu (180 de grade).
Trucuri
In primele 20 de minute nu ai voie sa deschizi usa cuptorului.
Tipul bucatariei
Internationala