Budinca de gris cu ciocolata este un desert economic, simplu de realizat si foarte gustos.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
medie
Ingrediente
80 g gris
500 ml lapte dulce
200 g zahar
5-6 oua
200 g ciocolata (2 tablete ciocolata)
1 pachetel de zahar vanilat
Mod de preparare
Laptele impreuna cu zaharul se pun la fiert si se adauga apoi grisul in ploaie. Amesteca aceasta compozitie energic, cu ajutorul unui tel, apoi las-o la racit.
Incorporeaza in compozitia de gris galbenusurile (unul cate unul), ciocolata rasa, zaharul vanilat si la final albusurile batute spuma. Amesteca bine ingredientele, toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si zahar tos si pune-o la copt aproximativ 20 de minute, pana ce se rumeneste usor.
Lasa budinca la racit, apoi serveste-o cu decor de frunzulite de menta proaspete.
Tipul bucatariei
Internationala