Budinca de gris oparita

/ / Modificat: 2013-01-23
Budinca de gris oparita

Budinca de gris oparita este un desert simplu si rafinat deopotriva. Pe placul celor mari, dar mai ales pe al celor mici, preparatul poate sa indulceasca si cea mai trista zi din saptamana.

Timp de preparare

50 minute  

Dificultate

Usor  

Ingrediente

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de gris

1,5 litru lapte

1 esenta vanilie (10 ml)

coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana ce obtii o compozitie spumoasa. Adauga aromele (esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie) si omogenizeaza compozitia.

Separat, bate albusurile spuma tare, apoi adauga grisul in ploaie. Amesteca cele doua compozitii, apoi toarna-le intr-un vas termorezistent si da totul la copt, la foc potrivit. Cand compozitia este coapta, toarna usor laptele clocotit si mai lasa cateva minute la cuptor.

Serveste budinca rece, cu dulceata preferata alaturi.

Trucuri

Poti pregati aceasta budinca in vase individuale, pentru un aspect deosebit.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Budinca gris Gris Desert

Articole recomandate

Citeste si despre