Budinca de lamaie

/ / Modificat: 2012-07-04
Budinca de lamaie

Budinca de lamaie se pregateste foarte usor si se poate folosi ca umplutura pentru diverse prajituri.

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

150 g zahar

2 linguri amidon

600 ml lapte

3 galbenusuri

coaja rasa lamaie

2 lamai (suc)

50 g unt

1 praf de sare

Mod de preparare

Amesteca zaharul si amidonul. Toarna laptele si continua sa amesteci, pana la omogenizare completa. Adauga, treptat, galbenusurile, coaja de lamaie si sarea.

Toarna compozitia intr-o cratita de inox, pune totul pe aragaz, la foc mediu si amesteca in mod constant, pana ce budinca se ingroasa.

Ia crema de pe foc, adauga sucul de lamaie si untul, apoi amesteca totul foarte bine.

Imparte budinca in cupe si lasa-le la racit.

Serveste acest desert cu frisca, piscoturi sau fructe de sezon.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Lamaie

Articole recomandate

Citeste si despre