Budinca de mere este un desert delicios, aparut in bucataria romaneasca la inceputul secolului trecut. Daca vrei ca puiul tau sa savureze deserturi sanatoase, acest preparat este optiunea pe care o cauti.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg mere
100 g zahar
50 g pesmet
1 ceasca miez nuca
2 oua
Mod de preparare
Curata merele, apoi da-le prin razatoare si amesteca-le cu miezul de nuca macinat. Separa albusurile de galbenusuri si mixeaza albusurile cu zahar, pana obtii o spuma omogena.
Amesteca si galbenusurile cu compozitia de mere, apoi incorporeaza bezeaua din albusuri. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si pesmet.
Pune budinca la cuptor, la foc mare pentru circa 15 minute, apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Trucuri
Optional, pentru aroma deosebita, poti adauga in compozitie coniac si scortisoara pudra.
Tipul bucatariei
Internationala