Ai incercat vreodata budinca de mure? Este un desert foarte gustos pe placul tuturor, mai ales al copiilor
Ingrediente:
- 1 ou
- 60 ml lapte (de vaca sau vegetal)
- 2 linguri cu varf de faina de cocos
- 2 maini de mure
- 1 lingura de indulcitor (miere, sirop de artar sau eritritol – optional)
- ½ lingurita extract de vanilie (optional)
- Un praf de sare
Mod de preparare:
1 Pregatirea compozitiei:
- Bate oul intr-un bol.
- Adauga laptele si amesteca bine.
- Incorporeaza faina de cocos treptat, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
- Adauga indulcitorul, extractul de vanilie si un praf de sare.
2 Adaugarea murelor:
- Paseaza usor murele cu o furculita (pentru mai multa aroma) sau lasa-le intregi pentru un efect mai suculent.
- Adauga-le in compozitie si amesteca usor.
3 Coacerea:
- Toarna compozitia intr-o forma mica de copt sau intr-o cana termorezistenta.
- Coace la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana cand budinca se intareste si devine aurie pe margini.
4 Servire:
- Lasa budinca sa se raceasca usor si serveste-o simpla sau cu un topping de iaurt, nuci sau extra mure proaspete!
Pofta buna!
Sursa: www.bebepofticios.ro
Sursa foto: freepik