Budinca de pepene rosu este un desert delicios si racoros de vara, atunci cand incep sa apara pepenasii pe piata! Daca te-ai saturat sa mananci pepenele rosu simplu, atunci incearca aceasta reteta, care il transforma intr-un desert pe cinste!
Foto: apartmenttherapy.com
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 l suc de pepene rosu (natural)
3 linguri de amidon alimentar
esenta de vanilie
1 plic de zahar vanilat
5 linguri zahar
ciocolata neagra
Mod de preparare
Pune intr-o craticioara amidonul, zaharul, esenta de vanilie si plicul de zahar vanilat si adauga patru linguri de suc de pepene. Pune craticioara pe aragaz, la foc mic, pana cand se topeste zaharul si apoi adauga si restul de suc. Retine ca trebuie sa amesteci continuu in cratita si sa nu o lasi niciodata nesupravegheata.
Vei constata ca sosul format isi pierde din culoarea rosiatica, dar nu te ingrijora, spre sfarsit se va colora la loc.
Lasa sa fiarba sosul pana cand se ingroasa. Budinca este gata atunci cand iei cu o lingura din ea, o pui in farfurie si ramane teapana acolo, adica nu se scurge.
Pune budinca in forme sau in cupe si baga-le la frigider cateva ore.
Decoreaza cu ciocolata rasa.