Budinca de portocale

/ / Modificat: 2013-04-08
Budinca de portocale

Budinca de portocale este un desert foarte aromat, inspirat din bucataria franceza.

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

Medie

Ingrediente

100 g miez de paine alba

500 ml lapte

1 portocala (suc)

150 g unt

6 galbenusuri

6 albusuri

150 g zahar coaja rasa portocala

100 g migdale

2 portocale, pentru decor

frisca proaspata, pentru decor

Mod de preparare

Amesteca sucul de portocala cu laptele, apoi pune totul la fiert. Adauga miezul de paine in aceasta compozitie si amesteca pana obtii un fel de pasta.

Mixeaza untul cu zaharul, apoi adauga cele 6 galbenusuri si coaja rasa de portocala. Totul se amesteca cu compozitia anterioara, cea de lapte si paine, apoi se adauga albusurile batute spuma de bezea.

Pune si migdalele sfaramate in aluat si toarna totul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Lasa budinca la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.

Serveste budinca dupa ce s-a racit, cu frisca proaspata alaturi bucatele de portocala.

Taguri Budinca Portocale Desert Retete desert Fructe

Articole recomandate

Citeste si despre