Budinca de portocale este un desert foarte aromat, inspirat din bucataria franceza.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
100 g miez de paine alba
500 ml lapte
1 portocala (suc)
150 g unt
6 galbenusuri
6 albusuri
150 g zahar coaja rasa portocala
100 g migdale
2 portocale, pentru decor
frisca proaspata, pentru decor
Mod de preparare
Amesteca sucul de portocala cu laptele, apoi pune totul la fiert. Adauga miezul de paine in aceasta compozitie si amesteca pana obtii un fel de pasta.
Mixeaza untul cu zaharul, apoi adauga cele 6 galbenusuri si coaja rasa de portocala. Totul se amesteca cu compozitia anterioara, cea de lapte si paine, apoi se adauga albusurile batute spuma de bezea.
Pune si migdalele sfaramate in aluat si toarna totul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Lasa budinca la cuptor, la foc mediu, circa 30 de minute.
Serveste budinca dupa ce s-a racit, cu frisca proaspata alaturi bucatele de portocala.