Budinca de taitei cu sos de vanilie este un desert delicios si surprinzator, inspirat din bucataria franceza.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
Blat
300 g taitei
1 l lapte
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
50 g unt
20 g pesmet
Sos vanilie
400 ml lapte
150 g zahar
3 oua
50 g faina
1 baton vanilie
Mod de preparare
Pune taiteii la fiert in lapte, iar cand sunt aproape gata adauga zaharul si zaharul vanilat. Lasa-i sa se raceasca, apoi adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, apoi amesteca bine.
Pune aceasta compozitie la cuptor, intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si las-o sa se coaca, circa 35 de minute, la foc mic.
Intre timp, pregateste sosul de vanilie. Amesteca cele trei oua cu zahar intr-un castron, adauga 50 g faina dizolvata in 2-3 linguri lapte, iar restul de lapte pune-l la fiert cu vanilia. Dupa ce incepe sa fiarba, se toarna cate putin peste oua si se amesteca bine.
Se pune din nou sosul pe aragaz si se amesteca tot timpul pana incepe din nou sa fiarba. Toarna sosul peste budinca portionata in prealabil si serveste imediat.
Tipul bucatariei
Internationala