Budinca de tapioca cu sos de capsune

/ / Modificat: 2025-02-11
Budinca de tapioca cu sos de capsune

Tapioca este amidonul extras din radacina de manioc, un arbust lemnos. Acesti tuberculi sunt originari din Brazilia si o mare parte din America de Sud. Poti gasi tapioca la raionul fara gluten din supermarket-uri si la magazinele de produse naturiste. Tapioca este disponibila intr-o varietate de forme, inclusiv faina, fulgi si perle.

O cana de perle de tapioca contine 2,4 mg din cantitatea zilnica recomandata de fier, care variaza intre 7-18 mg, in functie de varsta si de sex, crescand la 27 mg pentru femei in timpul sarcinii. Pentru a prepara budinca de tapioca, vei avea nevoie de perle de tapioca, care se gasesc la raionul de panificatie al supermarket-urilor.

Ingrediente:

Pentru budinca:

  • 200 g perle de tapioca

  • 1 L apa rece

  • 700 ml lapte

  • 3 linguri zahar

  • Esenta de vanilie (dupa gust)

Pentru sosul de capsune:

  • 500 g capsune

  • 100 g zahar

  • Zeama de la ½ lamaie


Mod de preparare:

1. Pregatirea perlelor de tapioca:

  1. Pune perlele de tapioca intr-un bol cu 1 L de apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 30 de minute. Acest pas ajuta la o fierbere uniforma.

  2. Dupa ce s-au hidratat, scurge apa si clateste-le sub un jet de apa rece.

2. Fierberea budincii:

  1. intr-o cratita, adauga laptele si pune-l la foc mediu.

  2. Cand incepe sa se incalzeasca, adauga perlele de tapioca si amesteca constant pentru a preveni lipirea.

  3. Fierbe la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, pana cand perlele devin translucide si budinca capata o consistenta cremoasa.

  4. Adauga zaharul si esenta de vanilie, amestecand bine pana se omogenizeaza.

  5. Opreste focul si lasa budinca sa se raceasca usor inainte de servire.

3. Pregatirea sosului de capsune:

  1. Spala si curata capsunele, apoi taie-le in bucati mai mici.

  2. Pune capsunele intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.

  3. Fierbe la foc mic timp de 10-15 minute, pana cand fructele se inmoaie si sosul devine usor gros.

  4. Pentru o textura mai fina, poti pasa sosul cu un blender.

4. Asamblarea si servirea:

  • Serveste budinca de tapioca calda sau rece, turnand deasupra sosul de capsune.

  • Poti adauga fructe proaspete sau frunze de menta pentru un plus de prospetime.

Pofta buna!

Sursa: www.gustos.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Budinca Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre