Cannoli Siciliana

/ / Modificat: 2012-08-23
Cannoli Siciliana

Cannoli Siciliana este un desert gustos, pe baza de foietaj si o umplutura din branza cremoasa cu fructe confiate si ciocolata. Aceasta reteta este recomandata pentru copiii de + 1 an.

Foto: foto-sicilia.it

Timp de preparare

1 h 30 minute

Ingrediente

250 g faina

1 lingurita cacao

1 lingurita cafea macinata

30 g unt topit

25 g zahar

60 ml vin alb

1 ou batut

ulei de masline

600 g branza ricotta

150 g glazura de zahar

25 g fulgi de ciocolata

50 g fructe confiate, taiate fin

Mod de preparare

Amesteca intr-un castron branza cu glazura de zahar. Adauga fulgii de ciocolata si fructele confiate. Pune intr-un vas de framantat praful de cacao, untul, cafeaua si zaharul si amesteca bine. Adauga treptat vinul si amesteca pana obtii aluatul. Modeleaza aluatul sub forma de mingi si ruleaza in folie de plastic. Lasa sa dospeasca o ora.

Infaineaza o suprafata plata si intinde aluatul cu facaletul astfel incat sa aiba 3 mm. Taie cercuri cu diametrul de 7.5 cm si ruleaza pe tuburi. Lipeste marginile cu ou batut. Incinge uleiul la 180 grade Celsius. Prajeste cannoli pana se fac aurii. Scurge-le pe prosoape de hartie. Dupa ce se racesc, umple cannoli cu amestecul de ricotta. Pudreaza cu zahar si serveste.

Taguri Zahar Branza

Articole recomandate

Citeste si despre