Caramele

/ / Modificat: 2012-07-26
Caramele

Daca ti-e dor de gustul copilariei, poti pregati niste dulciuri traditionale, iar noi iti recomandam caramele cu lapte.

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 cani zahar tos

1 cana zahar brun

1 cana glucoza lichida (corn syrup)

1 cana lapte evaporat

2 cani smantana de frisca

1 cana unt (225 g)

Mod de preparare

Pune toate ingredientele intr-o cratita de inox si lasa-le sa se topeasca, la foc mediu.

Amesteca in permanenta in compozitia rezultata, circa 30 de minute, pana se evapora apa.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o la racit. Dupa ce compozitia este bine inchegata, o poti portiona in dreptunghiuri micute, cat o caramea.

Trucuri

Optional, poti adauga esenta de rom sau de vanilie pentru a obtine niste caramele aromate.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Bomboane

Articole recomandate

Citeste si despre