Cataiful este un desert de origine turceasca, ce se prepara din niste taitei speciali. Daca nu gasesti pe piata taitei pentru cataif, ii poti inlocui cu o punga de fidea foarte fina.
Timp preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
800 g taitei speciali
300 g unt
250 ml apa
2 linguri zahar brun
2 linguri miere
1 ceasca zeama de lamaie
1 lingurita coaja lamaie
300 g frisca
50 g alune tocate (nesarate)
Mod de preparare
Pune taiteii intr-o tava, iar deasupra presara bucati de unt. Da totul la cuptor pana ce cataiful se rumeneste.
Intre timp, pregateste un sirop din apa, miere, zahar si lamaie. Amesteca toate aceste ingrediente si pune-le la fiert, pana ce se topeste zaharul.
Scoate cataiful de la cuptor si lasa-l putin la racorit, apoi stropeste-l cu siropul pregatit.
Pune cataiful la frigider, minim o ora, apoi serveste-l cu decor de frisca si alune maruntite.
Tipul bucatariei
Turceasca