Cataif

/ / Modificat: 2012-07-02
Cataif

Cataiful este un desert de origine turceasca, ce se prepara din niste taitei speciali. Daca nu gasesti pe piata taitei pentru cataif, ii poti inlocui cu o punga de fidea foarte fina.

Timp preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

800 g taitei speciali

300 g unt

250 ml apa

2 linguri zahar brun

2 linguri miere

1 ceasca zeama de lamaie

1 lingurita coaja lamaie

300 g frisca

50 g alune tocate (nesarate)

Mod de preparare

Pune taiteii intr-o tava, iar deasupra presara bucati de unt. Da totul la cuptor pana ce cataiful se rumeneste.

Intre timp, pregateste un sirop din apa, miere, zahar si lamaie. Amesteca toate aceste ingrediente si pune-le la fiert, pana ce se topeste zaharul.

Scoate cataiful de la cuptor si lasa-l putin la racorit, apoi stropeste-l cu siropul pregatit.

Pune cataiful la frigider, minim o ora, apoi serveste-l cu decor de frisca si alune maruntite.

Tipul bucatariei

Turceasca

Taguri Desert Frisca

Articole recomandate

Citeste si despre