Checul este una dintre cele mai simple retete de prajituri din bucataria internationala.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
7 oua
1 cana zahar
1 cana faina
2 linguri cacao
sare
150 ml ulei
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile spuma tare, de bezea. Adauga si zaharul si continua mixarea pana ce acesta se topeste. Separat, amesteca galbenusurile cu un praf de sare si uleiul, apoi incorporeaza albusurile spuma.
Adauga faina si omogenizeaza aluatul de chec. Ia cateva linguri de aluat si amesteca-le cu cacao. Toarna aluatul in doua tavi de chec, apoi adauga si compozitia de cacao. Da checul la copt la cuptorul preincalzit, circa 30 de minute.
Trucuri
Optional, poti adauga in aluatul de chec nuci, stafide sau fructe uscate.
Tipul bucatariei
Internationala