Checul cu ciocolata si portocale este foarte aromat si poate fi servit dimineata la micul dejun.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 albusuri ou
1 cana zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 esenta rom
200 g ciocolata
1 portocala
1 lingura cacao
coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Bate albusurile cu un praf de sare, adauga zaharul si mixeaza compozitia pana ce obtii o spuma tare, ca de bezea. Adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Opreste doua linguri din acest aluat, pe care le amesteci cu cacao.
La sfarsit, adauga ciocolata maruntita bucati si coaja rasa de portocala. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune deasupra acestuia si aluatul de cacao, apoi aseaza deasupra felii de portocola.
Pune checul la copt, la foc mediu, circa 35 de minute.
Scoate checul si lasa-l la racit, apoi feliaza-l dupa plac.
Tipul bucatariei
Internationala