Checul cu lamaie si mac este foarte aromat si poate fi servit dimineata la micul dejun sau ca simpla gustare intre mese.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
100 g zahar brun
120 g unt
160 g mac
5 albusuri
5 galbenusuri
100 g faina
1 lamaie
sare
Mod de preparare
Amesteca zaharul cu untul, intr-un vas incapator, pana formeaza o crema. Adauga pe rand galbenusurile.
In alt bol, amesteca macul cu faina si coaja de lamaie.
In alt bol amesteca bine albusurile cu putina sare. Amesteca-le pana obtii o spuma. In crema cu unt adauga o treime din amestecul de mac si o treime din albusuri. Amesteca bine, dupa care procedezi la fel cu restul de compozitie.
Toarna apoi aluatul format intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 30 de minute, la o temperatura de 175 de grade.
Serveste checul simplu sau pudrat cu zahar, dupa gust.
Tipul bucatariei
Internationala