Checul cu nuca si ciocolata este foarte gustos, fiind o varianta ideala pentru mic-dejun.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 oua
5 linguri ulei
10 linguri zahar
1 esenta rom
8 linguri faina
2 linguri cacao
100 g nuci
50 g fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Mixeaza albusurile cu zaharul, iar separat freaca galbenusurile cu ulei, esenta de rom si zahar vanilat.
Amesteca cele doua compozitii, adauga faina, cacao, nuca si fulgii de ciocolata. Toarna compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Lasa checul la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute, pana cand checul se rumeneste usor, iar marginile acestuia se desprind de tava.
Fa proba scobitorii, sa vezi daca checul este copt.
Serveste checul simplu sau pudrat cu zahar, alaturi cu lapte si cafea.
Tipul bucatariei
Internationala