Checul cu nuca si miere este foarte satios, dar si sanatos. Se poate pastra proaspat cateva zile si poate fi pus in pachetelul de scoala al micutului tau.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
600 g faina
300 g miere
100 g unt
1 pahar lapte
4 oua
2 pahare nuci pisate
1 lingurita bicarbonat
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare
Untul se freaca cu mierea, se adauga galbenusurile si se amesteca continuu. Se adauga apoi laptele, bicarbonatul, faina, nucile pisate, zaharul vanilat.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste amestecul de mai devreme. Aceasta compozitie se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa, in prealabil, cu unt.
Se baga in cuptor si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute. Fa proba cu scobitoarea sa vezi daca checul tau este copt.
Lasa prajitura la racit, apoi portioneaz-o si serveste-o simpla sau pudrata cu zahar.
Tipul bucatariei
Internationala