O felie de chec si un ceai fierbinte reprezinta combinatia perfecta pentru micul dejun. Dar mai intai afla cum sa pregatesti cel mai aromat si gustos chec - checul cu portocale!
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
4 oua
200 g unt
200 g zahar
200 g faina
1/2 plic praf de copt
2 portocale
150 g zahar pudra
Mod de preparare
Topeste untul la microunde si da-l deoparte. Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zahar, adauga sucul de la o portocala, faina si praful de copt si amesteca totul bine. Adauga si untul topit.
Separat, bate albusurile spuma de bezea, apoi incorporeaza-le in compozitia anterioara.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si lasa prajitura la copt, la 170 de grade, circa 35 de minute.
Intre timp, pregateste un sirop din zeama de la cealalta portocala si zaharul pudra. Pune-le la fiert, pana se dizolva zaharul si siropul se ingroasa usor.
Serveste checul cu sirop de portocala deasupra.
Trucuri
In primele 5 minute trebuie sa dai cuptorul la temperatura mare (200 grade), apoi scazi temperatura la 170 de grade.
Tipul bucatariei
Internationala