Checul cu scortisoara si miere se pastreaza proaspat cateva zile si poate fi servit ca gustare sau la micul dejun, langa ceai sau lapte.
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
450 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
100 g miere
250 ml lapte gras
1 ou
2 linguri ulei
1 varf cutit nucsoara
Mod de preparare
Bate oul spuma, adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi adauga laptele si mierea.
Separat, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara. Amesteca cele doua compozitii, apoi mixeaza pana obtii un aluat fin si omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptor la 175 de grade, timp de 45 de minute.
Serveste checul dupa ce s-a racit usor.
Trucuri
Poti adauga in aceasta compozitie si cateva fructe confiate sau stafide.
Tipul bucatariei
Internationala